Möbelmässan-10

11 februari 2010

 

Byarums Bruk AB m fl.

Nyheten från min sida i år är nygammal. När Jujol ritades för några år sedan valde vi att ställa Jujol bred bänk åt sidan. Men nu tror vi att det dags.

Personligen tror jag att den breda bänken är mer användbar än den smala. I utomhusmiljön blir Jujol bred bänk är en tydlig och stadig visuell markering som även innehåller detaljer som tål granskning på närmare håll.

www.byarumsbruk.se

Ire/Lammhult Library

Vox är en efterföljare till Luna, båda delar samma idé men har olika uttryck. Båda har inbyggt ljussystem där stommen i möbeln är en aktiv del i ljudbildningen.

Luna utformades för bibliotekens stora rum där man eftersträvar avskildhet för att bättre kunna koncentrera sig på talböcker, musik mm.

Vox är avsedd för rum med mindre behov av avskildhet, snarare är det mera ett vilsittande som eftersträvas med möjlighet att lyssna på bl a musik med hög ljudkvalitet. Används möbeln hemma kan den utrustas så att man kan streama stereoanläggning/tv-ljudet via bluethooth till fåtöljen.

www.irevoice.se

SSC Lindvalls Snickeri AB

Bertil Harström och jag försöker vidareutveckla bibliotekssortimentet. Önskemål om ett hyllsystem som är byggbart i böjda sektioner har länge diskuterats. Arbetet har nu kommit så långt att vi visar en variant.

Topp och botten hyllan utformas så att de täcker gavlarna, tillsammans med de böjda hyllplanen ger det ett starkt uttryck. Vertikala ryggelement för stabiliteten ger en bra genomsiktlighet. Vi hoppas den blir ett bra komplement till Fora och Nova hyllorna.

SSC Group, Lindvall Snickerier

Under året blev det även en del annat, bl a för S B Nord, men tiden blev knapp på mässan och kameran var inte med hela tiden. /Mårten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: