Växthusbygget

15 november 2006

Växthuset
Under en lång tid, egentligen sedan vi flyttade till huset i Nacka hade vi pratat om växthus, orangeri el liknande.
12Troligtvis hade vi fortfarande pratat om inte vi fått nya grannar. Vi hade båda gått och sneglat på tomtgränsen oss emellan och det risiga, vanvårdade 80 meter långa buskage som skiljde våra tomter åt. En dag började vi berätta för varann om våra planer för respektive trädgård. Efter ett tag insåg vi att om det någonsin ska bli av så är det nu. Vi skulle kunna samnyttja entreprenörer av olika slag och använda varandras tomter under byggperioden som depå för schaktmassor och material.
3Efter en hel del planerande och skissande påbörjades schaktningsarbetet under hösten 2006 och genast, första dagen, blev vi chockade över kaoset. Träd och buskar rök direkt, sedan utbröt rena lavinen. Gräsmattan försvann och leran bredde ut sig.
4Vid nyårstid hade vi svårt att tro att det skulle bli något växthus överhuvudtaget. 67Under början av 2007 vände det, gjutningen av stödmuren gick bra, arbetet fortsatte med murad sockel och golv mm.
9I maj levererades växthuset och passade precis. Jag hade ritat en spalje i laserskuren plåt som monterades på stödmuren, förhoppningvis får vi några kiwiplantor att växa där.
10Tomten i övrigt var fortfarande ett månlandskap, men nu gick det fort och under några veckor i juni pågick intensivt arbete med  plattsättning, ny jord och till slut rullgräs.
11Semestern gick åt till att pusta och plantera, och att fundera på hur man bäst använder ett sånt här hus.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: